Fedőmatracok

FEDŐMATRACOK

A fedőmatrac segítségével kényelmesebbé és tartósabbá varázsolhatja fekhelyét. Fedőmatracaink és fekvőbetéteink segítenek a matrac egyenetlenségének elrejtésében, továbbá tartósan védik a matracot a külső szennyeződéstől.

Visco Topper fedőmatrac

Fedőmatrac
A Yatas Visco fedőmatrac 4 és 7 cm-es változata kényelmes alvást biztosít.
10%
65 900 Ft
59 310 Ft
Tovább

Mire jó egy fedőmatrac?

A fedőmatrac funkcióját tekintve több dologra is használható. Egyrészt nagyobb kényelmet biztosítanak az alvás során azáltal, hogy kompenzálják a túl kemény vagy túl puha matracokat. A fedőmatracok komfortosabbá teszik a fekhelyet, ezzel új szintre emelik az alvásminőséget.

Amennyiben jelenlegi matracát túl keménynek érzi, esetleg reggelente fájdalmai vannak főként csípő és hát részen, érdemes elgondolkozni egy kiegészítő fedőmatracon.

Kényelem

A fedőmatracok megfizethető megoldást kínálnak a túl kemény, vagy túl puha matracokhoz. Ha a matracunk túl kemény, akkor egy puhább, memórihabos feődmatraccal könnyedén enyhíthetjük a keménységét anélkül, hogy újat kéne vennünk.

Ha pedig a matracunk nagyon puha, akkor egy kemény fedőmatrac kellő alátámasztást biztosít a kényelmes alváshoz, és nem fogunk többet belesüppedni a matracba.

A Yatas fedőmatracokat úgy tervezték, hogy minden matrac típusnál alkalmazkodjanak a testhez, és kellő alátámasztást biztosítsanak a gerinc számára.

Védelem

A fedőmatracok feladata nem csak az extra komfortérzet biztosítása, hanem a matrac védelme is. Megvédhetjük a matracunkat a szennyeződésektől, sérülésektől, ezzel növelhetjük a matrac élettartamát

A fedőmatrac a nedvességet és a verítéket is felszívja, így az nem jut be az alatta lévő matracba. A fedőmatrac könnyen levehető a matrac tetejéről, könnyebben tisztítható és szellőztethető. A legtöbb fedőmatracunk levehető és mosógépben mosható huzattal rendelkezik.

Fedőmatrac használatával védhetjük a matracunkat a nagyobb balesetektől, így az alatta lévő matracunk tiszta és kisimúltabb marad.

Nem csak a matracunkat védhetjük vele, hanem magunkat is, ha például kétes tisztaságú helyen kell aludnunk. Csak ráfektetjük a kollégiumi matracra és költséghatékonyan tiszta környezetet varázsolhatunk magunknak.

Mivel a fedőmatracok könnyebben mozgathatók, így tisztításuk is egyszerűbb a hagyományos matracokhoz képest. A fedőmatrac tisztítása megoldható egy bő vizes törléssel és vékonyságának köszönhetőeb hamarabb is megszárad.

Vendégágy / mobilágy

Váratlan vendég érkezett éjszakára? A fedőmatrac erre is megoldást nyújt! A fedőmatrac sürgős esetekben vendégágyként is használható. Egyszerűen fektessük le a földre és máris megfelelő fekhelyet biztosít a vendégünk számára.

De ha csak egy mobilágyra van szükségünk, amit könnyen magunkkal vihetünk kempingezni, sátrazni, szintén nagy segítségünkre lehet egy fedőmatrac.

Hasznos lehet a fedőmatrac azok számára is, akik két különböző matracon alszanak a párjukkal a különböző keménység miatt. A két matracot egymás mellé téve, és azokra egy fedőmatracot téve máris egy fekvőhelyet kapunk, amin mindkét fél kényelmesen elfér.

 

Fedőmatracok fajtái

 

Memóriahabos fedőmatrac

A memóriahabos fedőmatracokat jellemzően olyan esetekben ajánljuk, amikor a matracunk nagyon kemény. A memóriahab egy olyan anyag, ami gyorsan felveszi, és megtartja a test formáját, ezáltal extra kényelmet és puhaságot biztosít. A kemény matracra puhább, memóriahabos fedőmatrac használatát javasoljuk.

A modern memóriahab puhán megtámasztja a test és a gerinc minden pontját, megakadályozva a fájdalmas nyomáspontok kialakulását. Ráadásul a memóriahabból készült változatok különösen hatékonyan akadályozzák meg, hogy a mozgás keltette rezgések átterjedjenek az ágy másik oldalára, így különösen ajánljuk pároknak, együttalvóknak.

Kemény fedőmatrac

Ha a matracunk nagyon puha, szinte belesüppedünk és alig tudunk kiszállni belőle, az sem jó. Ilyenkor egy kemény fedőmatracot szoktunk javasolni, ami kellő alátámasztással kényelmes és nyugtató alvást biztosít az éjszaka folyamán.

 

Kedvelt fedőmatrac méretek

Ahány matrac méret létezik, jellemzően annyi fedőmatrac méretben gondolkozhatunk. Az egyszemélyes fedőmatracoktól kezdve, a franciaágyakra való kétszemélyes fedőmatracig terjed a skála. A leggyakrabban választott fedőmatrac méretek:

 

Kétszemélyes fedőmatracok:

  • fedőmatrac 180x200
  • fedőmatrac 160x200
  • fedőmatrac 140x200

Egyszemélyes fedőmatrac:

  • fedőmatrac 90x200

 

A fedőmatrac összetevői

A Yatas fedőmatracai többféle anyagból készülnek, azért, hogy mindenki megtalálja a hozzá illő matracot. A keményebb matracot kedvelőknek kemény hideghabból készült fedőmatracokat szoktunk ajánlani, míg a puhább matracot kedvelőknek a memóriahabos réteggel rendelkező fekvőbetéteinket javasoljuk.