Yatas párnák
Yatas párnák

PÁRNÁK

Párnák

párnáknak sokféle formája és mérete van, a kicsiktől a nagyokig, ezért fontos, hogy az Ön igényeinek megfelelő méretet válassza. A rossz mérettől kényelmetlenül érezheti magát, vagy csökkentheti az alvás minőségét. Az egyik leggyakoribb párnatípus a fej és a nyak alátámasztására tervezett párna. Ezeket a párnákat általában valamilyen habbal jellemzően memóriahabbal, vagy egyéb anyaggal töltik meg, amelyet úgy terveztek, hogy kellő alátámasztást és kényelmet nyújtsanak.

A Yatas széles választékában megtalálja az Ön ízlésének, és az otthona stílusának legmegfelelőbb párnáját.

Nézzen körül párna kínálatunkban:

Superelle Memóriahabos párna

Párna
Suprelle Memóriahabos párna maximális ellazulást biztosít a nyakizmokban, és egyenletesen elosztott nyomásának köszönhetően pihentető és nyugodt alvást biztosít.

Latex Air párna

Párna
 Latex Air Párna a természetes és pihentető alvás megtestesítője…
30 900 Ft
Tovább

Visco Cool párna

Párna
A Visco Cool párna hűvös érzést és kényelmes alvást biztosít…
16 900 Ft
Tovább

Visco Therapy Gel párna

Párna
gél felépítése a párna felső felületen elnyeli az érintkezési felület hőmérsékletét, és segít csökkenteni a testhőmérsékletet. Frissítő hatásával megakadályozza az izzadást és folyamatos nyugodt alvást biztosít.
26 900 Ft
Tovább

Visco Therapy Neck párna

Párna

A gerinc szerkezetéhez illeszkedő formájával segíti a váll és nyakizmok pihentetését.

19 900 Ft
Tovább

Macaron Paplan Párna Szett

Paplan párna szett

Macaron Paplan és párna szett a kényelmes alvás megtestesítője…

32 901 Ft
Tovább

ECO Night párna

Párna
Gépben mosható bolyhos és könnyű párna alváshoz. Háton és hason fekvőknek ajánlott. Tartós és puha tapintású mosható és gyorsan száradó anyag. 50x70 cm, fehér színben. 
12 899 Ft
Tovább

Visco Therapy Standard párna

Párna
Hőérzékeny szerkezetével leképezi a feji és nyaki területek alakját és alkalmazkodik a testhez.
19 900 Ft
Tovább

Visco Therapy Free párna

Párna
Sűrű felépítésének köszönhetően a Visco anatómiai párna kellő alátámasztást biztosít, ugyanakkor rostkeverékének köszönhetően lágyabb érzést nyújt.
11 900 Ft
Tovább

Az alvás a pihenés, és a napi tevékenységekből való regenerálódás ideje. Az elegendő alvás érdekében elengedhetetlen a kényelmes ágy és párna. A jó párna elengedhetetlen kelléke mindazoknak, akik szeretnek jobban aludni, és kevesebb fájdalommal ébredi, miután egész éjjel rajta pihentette a fejét. A piacon ma már számos párnatípus kapható, ezért nézzünk meg néhányat közülük részletesebben.


Mi az a párna?

A párna egy szövet, vagy szintetikus töltelékkel borított puha szövetdarab, amely alvás közben a fej alátámasztására szolgál. A világon ma már számos párnatípus létezik, és az Ön számára megfelelő párna megtalálása nagyban befolyásolhatja az alvás minőségét.

Egy jó párna kényelmesen bölcsőzi a fejét, és segít abban, hogy alvás közben egészséges helyzetben maradjon. Eléggé alátámasztó ahhoz, hogy ne ébredjen fel merev nyakkal, fájó háttal vagy fejfájással. 

A jó párna használatának előnyei

A jó párna alátámasztja a fejét és a nyakát, és alvás közben jó pozícióban tartja Önt. Ez segít csökkenteni a fájdalmakat, amelyeket az oldalán vagy a hátán alvás közben tapasztalhat.

Csökkentheti az éjszakai forgolódás mértékét is. Egy jó párna a gerincét is semleges helyzetben tartja, ami lehetővé teszi az egészséges vérkeringést, és biztosítja, hogy a feje, a nyaka és a gerince megfelelően igazodjon.

A túl puha, vagy túl kemény párna a feje megereszkedését okozhatja, ami a gerincének rossz irányba történő elmozdulásához vezethet, és megakadályozhatja, hogy a teste megkapja a szükséges pihenést. A jó párnának kényelmesnek kell lennie, könnyen tisztíthatónak és elég tartósnak ahhoz, hogy évekig kitartson.

Bambusz párnák

Ezek a párnák nagyszerűek mindazok számára, akik szeretnének kényelmesebben aludni és könnyebben lélegezni. A bambuszpárnák hipoallergének. Emellett nagyon könnyen tisztíthatók, és általában nem igényelnek különösebb ápolást.

Természetes módon ellenállnak a penésznek, ami azt jelenti, hogy nem kell őket olyan gyakran mosni, mint más párnákat. A bambuszpárnák gyakran természetes anyagokból készülnek, és biológiailag lebomlóak is, ami környezetbarát.

A bambuszpárnák nagyszerűek az allergiások számára, mivel természetes módon antiallergének. Emellett nagyon tartósak és hosszú élettartamúak, így hosszú évekig használhatja őket.

A bambuszpárnák nagyon puhák is, így azok számára is nagyszerűek, akiknek több támogatásra van szükségük. Elég támogatóak ahhoz, hogy azok is használhassák őket, akiknek rendszeresen fáj a hátuk és a nyakuk.

Memóriahabos párnák

A memórihabos párnák puhák és felveszik testünk formáját, válaszhatják az allergiában és asztmában szenvedők is. Azok számára is nagyon jók, akik rendszeresen tapasztalnak hát és nyakfájást.

A memóriahab párnák nagy sűrűségű habból készülnek, és gélszerű tapintásúak. Lassú reakcióképességgel rendelkeznek, ezért kiválóan alkalmasak azoknak, akik alvás közben hajlamosak túlmelegedni. Lassú reakcióképességük azt is jelenti, hogy lassabban reagálnak a fej súlyára, ami azt jelenti, hogy kiválóan alkalmasak azok számára, akik alvás közben hajlamosak a párnát a helyéről eltolni.

A memóriahabos párnák nagyon tartósak is, így hosszú távú használatra is kiválóan alkalmasak. Ezek a párnák érzékelik a fejünk mozgását és automatikusan alkalmazkodnak a fej súlyához és helyzetéhez.

Alvópárnák

A alvópárnák általában alacsony, vagy közepes keménységűek és vastagságúak. Ezek a legmegfelelőbbek az oldalt alvóknak és azoknak, akik nem hajlamosak kitolni a párnát a helyéről. Az alvópárnák általában kisebbek, mint a hagyományos párnák, ami azt jelenti, hogy nem mindenki számára ideálisak.

Az alvópárnák gyakran memóriahabból készülnek, ami azt jelenti, hogy kényelmesek, ugyanakkor szilárdak és alátámasztóak. 

Az alvópárnákat minden korosztály használhatja, és az allergiások számára is nagyszerűek. Az alvópárnákat könnyű tisztítani, és nem igényelnek különleges ápolást. Emellett nagyon tartósak, így hosszú távú használatra is kiválóan alkalmasak.

Anatómiai párna

Az anatómiai párnák gyakran memóriahabból készülnek, és úgy tervezték őket, hogy illeszkedjenek a fej és a nyak alakjához. Általában nagyon szilárdak, ezért kiválóan alkalmasak azok számára, akiknek több támogatásra van szükségük.

Az anatómiai párnák gyakran kontúrosak, ami azt jelenti, hogy kifejezetten bizonyos testrészek, például a nyak, a vállak és a fej alátámasztására tervezték őket. Az anatómiai párnák a legmegfelelőbbek azok számára, akiknek rendszeresen fáj a nyakuk és a hátuk, valamint azok számára, akik az oldalukon alszanak.

Azok számára is nagyszerűek, akik alvás közben hajlamosak kitolni a párnát a helyéről. Az anatómiai párnák nagyon tartósak, de különleges ápolást igényelnek, és nehéz lehet a tisztításuk.

Ezeket a párnákat gyakran úgy tervezik, hogy speciális egészségügyi állapotokra, például horkolásra vagy alvási apnoéra is megoldást nyújtsanak. Emellett gyakran nagyobbak, mint a hagyományos párnák, ezért nem mindenki számára ideálisak.