Táskarugós matrac
Táskarugós matracok

TÁSKARUGÓS MATRACOK

A rugós matracok egyik fajtája a táskarugós matrac. A táskarugós matracok jellemzően kétszer annyi rugóból állnak, mint a hagyományos társaik, továbbá a rugók egymástól függetlenül, kis zsákokban vannak csomagolva, így azok külön-külön tudnak mozogni és egyenletesen osztják el a testsúlyt.

A nagy teherbíráson és remek légáteresztő képességen túl rendkívül magas rugalmasságot és kényelmet biztosítanak a partner számára is, mivel a külön csomagolt rugók mozgását ő már nem fogja érezni.

Nézzen körül táskarugós matrac kínálatunkban:

Zero Gravity matrac

Hibrid matrac
A Wallaby intelligens rugórendszernek (kétféle táskarugó) köszönhetően a Zero Gravity matrac testprofiltól és alvási szokástól függetlenül különleges támogatás nyújt Önnek.
459 900 Ft
Tovább

Cool & Wool matrac

Hibrid matrac
A Cool & Wool hibrid matrac mindkét fele Yatas laboratóriumban fejlesztett Cool és Wool technológiával készült.
215 000 Ft
Tovább

Hard&Soft

Táskarugós matrac
A Hard&Soft matrac különlegessége a két különböző keménységi fok ugyanazon az alvófelületen. Az egyik oldalon félkemény, a másikon kemény felület található.
390 000 Ft
Tovább

Spinal Support X-SAS Bambusz matrac

Táskarugós matrac

A Spinal Support X-SAS Bamboo Matrac egészséges és kényelmes alvási élményt biztosít minden testtípus számára a gerincet teljes mértékben megtámasztó táskarugórendszernek és a természetes bambusztartalomnak köszönhetően.​​​​​​​

129 899 Ft
Tovább

Cool Action matrac

Táskarugós matrac
Cool Action matrac multizónás rendszerével, egymástól függetlenül mozgó táskarugóival, minden testprofilra kiváló alátámasztást nyújt, miközben Feran Ice® technológiával optimális termálkomfortot biztosít.
180 000 Ft
Tovább

Duchess matrac

Táskarugós matrac
7 zónás táskarugó rendszerrel, extra komfortos Pillow Top réteggel, a Duchess komfort ideális, ortopédikus gerinc tartást biztosít.
240 000 Ft
Tovább

Five-Z matrac

Hibrid matrac
Five-Z matrac magjában lévő 5 zónás táskarugórendszer és a mindkét oldalon megtalálható visco memóriahab réteg, ideális alváskomfortot kínál télen és nyáron.
254 999 Ft
Tovább

Ionic Energy matrac

Táskarugós matrac

Ionic Energy matrac huzatában használt Oxyon szövet technológia pihentetőbb alváskörnyezetet nyújt.

A matracban használt táskarugórendszer a testre nehezedő nyomást egyenlően elosztja. Javítja a mentális funkciókat, pihenteti azokat, és segíti a minőségi alvást.

 

 

 


 

160 000 Ft
Tovább

Seven-Z Latex matrac

Hibrid matrac
A 7 zónás táskarugórendszert és a természetes latexet harmonizálva a Seven-Z Latex matrac, a testívekhez tökéletesen alkalmazkodik, a gerincoszlopot pihenteti és egészséges alvást nyújt.
269 999 Ft
Tovább

Tesla Sleep matrac

Táskarugós matrac
A Yatas díjnyertes Tesla technológiával készült Tesla Sleep táskarugós matraca, mágneses térrel rendelkezik, így bizonyítottan növeli az alvás minőségét.
205 000 Ft
Tovább

Move Up matrac

Táskarugós matrac
A legfejlettebb ágy-technológia felhasználásával egy vadonatúj élményt, tökéletes alvást és kényelmet biztosít.
150 000 Ft
Tovább

Orthopedic Support matrac

Táskarugós matrac
A Yataş által kifejlesztett speciális Propocket 2.1 rugótechnológia a legpontosabb támaszt biztosítja a hát és a derék területének. Egy innovatív matrac, amely a kemény felületet kedvelők számára ajánlott.
259 999 Ft
Tovább

Hogyan működik a táskarugós matrac

A táskarugós matracoknál, másnéven zsákrugós matracoknál a rugók külön-külön, kis szövetzsákokba vannak csomagolva, így amikor ráfekszünk a matracra, csak azok a táskarugók nyomódnak össze, amikre nyomás nehezedik.

Ennek köszönhetően, a partnerünk nem fogja érzékelni a mozgásunkból eredő kellemetlenségeket és mindkét fél nyugodtan tud aludni.

A táskarugós matracoknál a matrac jobban alkalmazkodik a test alakjához, továbbá a zsákrugók felett elhelyezkedő memóriahab réteg kellő puhaságot nyújt számunkra.

Táskarugós matrac méretek és keménység

A táskarrugós matracaink kemény és közepesen kemény változatban is kaphatók, a legtöbb szabvány méretben. A legkedveltebb táskarugós matrac méretek:

  • táskarugós matrac 90x200
  • táskarugós matrac 160x200

Táskarugós matracok előnyei

  • nincs áthullámzás, a partner forgolódása nem zavarja a másikat alvás közben.
  • a habmatracokhoz hasonló pontrugalmassággal rendelkeznek.
  • a testsúly optimálisan oszlik el a zsákrugóknak köszönhetően.
  • hatékonyan alkalmazkodik a test vonalaihoz, így kíméli a gerincet, és a csigolyákat.

Mire figyeljünk táskarugós matrac vásárláskor

A táskarugós matracnál nagyon fontos a rugószám, illetve a rugóátmérő, vastagsága, magassága és az anyag minősége. Ezek a fő szempontok határozzák meg ezen matracok kényelmességét és élettartamát. A forgalmazok álltalában a rugók számát szokták megadni de a legjobb választás ha személyesen elmész és kipróbálod a választott matracot.

Rugószám, rugósűrűség

Az, hogy a testünkhöz mennyire fog idomulni a táskarugós matracunk nagyban függ a rugók számától és azok vastagságától. Ezért nem csak a rugók száma hanem a vastagság és az alapanyag minősége is fontos szerepet játszik.

A gyártók nagy része az 1000-2000 db közötti rugószámot tartják optimálisnak. A testsúly és az alváspóz határozza meg milyen sűrű rugózatú táskarugós matracot érdemes választani. A több rugószám nem mindig jobb választás mert pl. oldal fekvésnél átlagos testsúly esetén keményebbnek érezhetjük a matracunkat.

Rugó vastagság, átmérő

A táskarugós matrac vásárlásakor figyelembe kell venni a rugók és a huzal vastagságát. Ezek a tényezők befolyásolják, hogy mennyire lesz feszes és kemény a matracunk. Minél vastagabb a rugóhuzal annál nehezebb a matracot összenyomni és keményebb lesz tőle a matrac. Álltalában 1.2 mm-tól 2 mm-ig terjed a táskarugó huzal vastagsága, de különböző párnázóréteggel még kényelmesebbé tehetjük matracunkat.

Komfortzónák

Ezek a típusok vannak még valamilyen kényelmi réteggel biztosítva. Ez lehet különféle sűrűségű és rugalmasságú hideghaboktól kezdve a normál hűsítő géles memóriahabokon át a latexig.

A legkényelmesebb a memóriahab de nyomásra és hő hatására az fellágyul. Hőérzékeny ami nyáron nagyon át tud melegedni. A latex viszont könnyen szellőzik, és kényelemben vetélytársa a memóriahabnak. A hideghab szintén jól szellőzik, ruganyos és tartós.

A táskarugós matracok élettartama

A táskarugós matracok élettartamát sok tényező befolyásolja.

  • Minőség : Ez az egyik legfontosabb tényező, minél jobb a minőség, annál tovább tart.
  • Tömeg: A matracra nehezedő nyomás! Egy nehezebb ember tömege jobban terheli a matracot mint egy könnyebb, ezért az ő esetükben sűrűbben kell cserélni a matracot.
  • Izzadság: Egy éjszaka alatt akár fél litert is izzadhatunk, ami a matrac bélésének nem tesz jót, ezért érdemes fedőmatracot használni.
  • Karbantartás:  Használjon fedőmatracot, ami megóvja a matracot a szennyeződéstől, izzadságtól viszont sűrűbben kell tisztítani, cserélni. Évente 3-4 alkalommal ajánlott a matracot megfordítani, és alaposan kiporszívozni. A matrac alatt legyen levegő igy könnyebben tud szellőzni és a nedvesség is könnyebben tud távozni.